Matkasse leverans !

Matkasse leverans har blivit väldigt populärt, att få matkasse leverans med mat direkt hem är en väldigt smidig lösning och lockar allt fler familjer. Möjligheten att beställa matkasse online och få den hemkörd är en service som funnits i några år. Men det var inte först idéen om att leverera mat tillsammans med recept som det tog riktig fart av  matkasse leverans till hemmen, och på senare har det dykt upp allt fler företag som erbjuder matkasse leverans med recept och ingredienser med veckans matsedel.
Den typiska kunden är stressiga barnfamiljer som har ont om tid, eller dem som som vill se till att barnen får i sig rätt och nyttig mat.Men med en extra kostnad på cirka 200-300 kronor i veckan så kanske det är värt det istället för att servera halvfabrikat till barnen.
Nu är det inte bara barnfamiljer som beställer hem matkassar! Utan jag har även träffat unga par som väljer att beställa hem matkassar, för att dem värdesätter sin tid mer än att slänga bort en timme i affären och stå i kö.
Att få en matkasse online hemlevererad som innehåller fem middagar kostar ca
700-1000 kronor per leverans inklusive fraktavgift, men enligt Konsumentverkets beräkningar är en skälig kostnad för en familj med två barn, 5 och 13 år cirka 2000 kronor i månaden. Fast tänk då på att du kanske ska stressa från jobbet, hämta trötta barn på dagis/skola, hitta parkeringsplats,köper chips eller annat onyttigt för att du är hungrig just då,  lägga 30-40 minuter i affären, plus att stå och irritera sig i kön på dem som kanske inte har fullt så bråttom som du har denna dag.
Jag tycker det är bra att möjlighet finns med hemleverans av mat, för det är ju upp till var och en att värdesätta sin egen tid, trots allt måste man ju laga till maten själv och kan föra med sig matlagnings konsten till sina barn. För det lär sig barnen verkligen sig inte av om du slänger fram ett halvfabrikat som är uppskrämt i en mikro eller stannar på en en drive in på vägen hem.

I denna blogg tänkte jag samla alla företag som erbjuder matkasse leverans , och även skriva om vilka orter dem levererar på.

Mycket nöje !

.